Kongens Fadebur skudt i gang

25. marts 2013 | Kongens Fadebur


120 glade nyborgensere og andet godtfolk havde indfundet sig i riddersalen på Nyborg Slot til en storslået middag under overskriften "Kongens Fadebur".

Middagen bestod af mad tilberedt af råvarer fra det oprindelige "Nyborg Len", et område som dækker hele det østlige Fyn, og som var det område, der i middelalderen leverede råvarer og fødevareprodukter til kongens hof i Nyborg. Det var kokken Rasmus Kirk Henriksen fra Restaurant Teglværksskoven, der stod bag middagen.

Middagen i riddersalen var startskuddet på et stort netværksprojekt for fødevareproducenter, restauratører og museum på Østfyn. Et projekt der skal skabe udvikling af nye produkter, formidling og kulinariske oplevelser med udgangspunkt i gode kvalitetsfødevarer og unik historie.

Middagen, der løb af stablen d. 29. januar, er den første af fire i 2013, så hvis du ikke var med kan du nå det endnu. Se mere om Kongens Fadebur og middagene her.

Se billeder fra middagen i riddersalen her:

 

 

Det sker på museet

Foredrag, markeder, udstillinger, koncerter og meget mere. 

Se kalender her

Nyheder

Ulæste tegn fra fortiden
18. januar 2019
Nyborg Slot

Nyopdagede inskriptioner i murværket på Nyborg Slot tyder på at en kongelig fangekælder fra middelalderen er fundet.

Kultur på hjernen
8. januar 2019
Østfyns Museer

Østfyns Museer er klar til at give demensramte gode oplevelser.

Kongefløjens bjælker bevares
21. december 2018
Nyborg Slot og kulturarv

En model af, hvordan man udskifter ødelagte ender på bjælkerne, så de fortsat kan bære lofter og gulve, kan nu ses i formidlingspavillonen.

Hold hjernen og kroppen frisk
21. december 2018
Nyborg Slot

Samspillet mellem historie og natur fremmer fysisk og mental sundhed.