Kongens Fadebur skudt i gang

25. marts 2013 | Kongens Fadebur


120 glade nyborgensere og andet godtfolk havde indfundet sig i riddersalen på Nyborg Slot til en storslået middag under overskriften "Kongens Fadebur".

Middagen bestod af mad tilberedt af råvarer fra det oprindelige "Nyborg Len", et område som dækker hele det østlige Fyn, og som var det område, der i middelalderen leverede råvarer og fødevareprodukter til kongens hof i Nyborg. Det var kokken Rasmus Kirk Henriksen fra Restaurant Teglværksskoven, der stod bag middagen.

Middagen i riddersalen var startskuddet på et stort netværksprojekt for fødevareproducenter, restauratører og museum på Østfyn. Et projekt der skal skabe udvikling af nye produkter, formidling og kulinariske oplevelser med udgangspunkt i gode kvalitetsfødevarer og unik historie.

Middagen, der løb af stablen d. 29. januar, er den første af fire i 2013, så hvis du ikke var med kan du nå det endnu. Se mere om Kongens Fadebur og middagene her.

Se billeder fra middagen i riddersalen her:

 

 

Det sker på museet

Foredrag, markeder, udstillinger, koncerter og meget mere. 

Se kalender her

Nyheder

Nu kan du "gå til ridder" i Nyborg
15. august 2019
Nyborg Slot og Kulturarv

Nyborgs kulturinstitutionerne opruster med ny digital platform og nye kulturelle tilbud til børn og unge.

Kaniner til kongen
13. august 2019
Nyborg Slot og Kulturarv

Det var Valdemar Sejr, der indførte kaninerne i Danmark. Nærmere stemt til bl.a. Sprogø. Temadag om kaniner på Borgmestergården.

Mere arkæologi på Torvet
12. august 2019
Nyborg Slot og Kulturarv

Nye arkæologiske undersøgelser på den resterende del af Nyborg Torv.

Husdyr fortæller historie
7. august 2019
Nyborg Slot og Kulturarv

Husdyr og historie har vist sig at være en god cocktail på Borgmestergården, hvor antallet af gæster fordobles, når der er dyr i gården.