Kongens Fadebur skudt i gang

25. marts 2013 | Kongens Fadebur


120 glade nyborgensere og andet godtfolk havde indfundet sig i riddersalen på Nyborg Slot til en storslået middag under overskriften "Kongens Fadebur".

Middagen bestod af mad tilberedt af råvarer fra det oprindelige "Nyborg Len", et område som dækker hele det østlige Fyn, og som var det område, der i middelalderen leverede råvarer og fødevareprodukter til kongens hof i Nyborg. Det var kokken Rasmus Kirk Henriksen fra Restaurant Teglværksskoven, der stod bag middagen.

Middagen i riddersalen var startskuddet på et stort netværksprojekt for fødevareproducenter, restauratører og museum på Østfyn. Et projekt der skal skabe udvikling af nye produkter, formidling og kulinariske oplevelser med udgangspunkt i gode kvalitetsfødevarer og unik historie.

Middagen, der løb af stablen d. 29. januar, er den første af fire i 2013, så hvis du ikke var med kan du nå det endnu. Se mere om Kongens Fadebur og middagene her.

Se billeder fra middagen i riddersalen her:

 

 

Det sker på museet

Foredrag, markeder, udstillinger, koncerter og meget mere. 

Se kalender her

Nyheder

Rigets Hovedstrøg brolægges
21. februar 2020
Nyborg Slot og Kulturarv

I øjeblikket høres der hamren og banken fra Torvet i Nyborg. Det er brolæggerne, der er i gang.

Gavmildt sponsorat booster kulturarven
20. februar 2020
Nyborg Slot og Kulturarv

Nyborgs unikke historie som foretrukkent mødested for middelalderens konger er værdifuld som storytelling, når hotellerne skal tiltrække møder og konferencer til byen.

Overvældende interesse for fyraftensforedrag
6. februar 2020
Nyborg Slot og Kulturarv

Foredrag om Dyrehave Mølle var så efterspurgt, at mange måtte gå forgæves. Museet inviterer til reprise.

Bæltetasker i bronze var kvindemode
5. februar 2020
Nyborg Slot og Kulturarv

Tre smukke såkaldte hængekar fra bronzealderen er dukket op ved Kullerup. For 2.800 år blev de nedlagt i et kildevæld som offergave.