Kongens Fadebur skudt i gang

25. marts 2013 | Kongens Fadebur


120 glade nyborgensere og andet godtfolk havde indfundet sig i riddersalen på Nyborg Slot til en storslået middag under overskriften "Kongens Fadebur".

Middagen bestod af mad tilberedt af råvarer fra det oprindelige "Nyborg Len", et område som dækker hele det østlige Fyn, og som var det område, der i middelalderen leverede råvarer og fødevareprodukter til kongens hof i Nyborg. Det var kokken Rasmus Kirk Henriksen fra Restaurant Teglværksskoven, der stod bag middagen.

Middagen i riddersalen var startskuddet på et stort netværksprojekt for fødevareproducenter, restauratører og museum på Østfyn. Et projekt der skal skabe udvikling af nye produkter, formidling og kulinariske oplevelser med udgangspunkt i gode kvalitetsfødevarer og unik historie.

Middagen, der løb af stablen d. 29. januar, er den første af fire i 2013, så hvis du ikke var med kan du nå det endnu. Se mere om Kongens Fadebur og middagene her.

Se billeder fra middagen i riddersalen her:

 

 

Det sker på museet

Foredrag, markeder, udstillinger, koncerter og meget mere. 

Se kalender her

Nyheder

Fæstningens første 450 år
12. december 2019
Nyborg Slot og Kulturarv

Ny bog fortæller historien om, hvordan befæstningen af Nyborg kom til at forme både by og borg.

Propaganda præget i sølv
6. december 2019
Nyborg Slot og Kulturarv

Der var ingen smalle steder, da Danmarks første enevældskonge skulle markere sin nyvundne magt. XRF-scanner afslører ødsel brug af sølv.

Dannebrog vajer på årets julekugle
29. november 2019
Nyborg Slot og Kulturarv

Vi kan i 2019 fejre 800-året for Dannebrog. Derfor er det Dannebrog, der pryder årets julekugle.

Dengang vi bowlede med ko-knogler
29. november 2019
Nyborg Slot og Kulturarv

Børn i fortidens Nyborg har blandt andet fordrevet deres fritid med ”kodespil”. Et keglespil, hvor både kegler og kastebold var fremstillet af knogler.