Kongens Fadebur skudt i gang

25. marts 2013 | Kongens Fadebur


120 glade nyborgensere og andet godtfolk havde indfundet sig i riddersalen på Nyborg Slot til en storslået middag under overskriften "Kongens Fadebur".

Middagen bestod af mad tilberedt af råvarer fra det oprindelige "Nyborg Len", et område som dækker hele det østlige Fyn, og som var det område, der i middelalderen leverede råvarer og fødevareprodukter til kongens hof i Nyborg. Det var kokken Rasmus Kirk Henriksen fra Restaurant Teglværksskoven, der stod bag middagen.

Middagen i riddersalen var startskuddet på et stort netværksprojekt for fødevareproducenter, restauratører og museum på Østfyn. Et projekt der skal skabe udvikling af nye produkter, formidling og kulinariske oplevelser med udgangspunkt i gode kvalitetsfødevarer og unik historie.

Middagen, der løb af stablen d. 29. januar, er den første af fire i 2013, så hvis du ikke var med kan du nå det endnu. Se mere om Kongens Fadebur og middagene her.

Se billeder fra middagen i riddersalen her:

 

 

Det sker på museet

Foredrag, markeder, udstillinger, koncerter og meget mere. 

Se kalender her

Nyheder

Det fandt arkæologerne på Torvet
25. september 2019
Nyborg Slot og Kulturarv

Spændende resultater af de arkæologiske undersøgelser på Torvet i Nyborg.

Juleudstilling på vej på Borgmestergården
24. september 2019
Borgmestergården

Forberedelserne til julen er godt i gang.

Tanker om "det gode liv" på dagsordenen
18. september 2019
Nyborg Slot og Kulturarv

Temaet for Reformationsdag 2019 er "det gode liv". Mød forfattere, præster og andre i debat om det gode liv i dag og i fortiden.

Lokal virksomhed udvalgt til at omdanne Nyborg Torv
13. september 2019
Nyborg Slot og Kulturarv

Slots- og Kulturstyrelsen har nu valgt den entreprenør, der skal udføre arbejdet med Torvet i Nyborg, som er en del af det store slotsprojekt i Nyborg.