Stor madoplevelse for børn

10. oktober 2014 | Nyborg Slot

Tirsdag den 7. oktober havde kokken Rasmus Kirk Henriksen fra Restaurant Teglværksskoven og Jane Søndergaard Nielsen taget initiativ til en pop-up restaurant i riddersalen på Nyborg Slot i forbindelse med Smagens Time.

Hele 57 børn i alle aldre mellem 5 og 15 var tilmeldt og fik en stor madoplevelse i skæret af ilden i pejsen og de mange stearinlys i riddersalen på det gamle kongeslot. Der var simpelthen den mest fantastiske stemning i det historiske rum denne aften.

Det var ikke bare fordi, maden var god, men fordi de unge mennesker udstrålede en glæde, nysgerrighed og fællesskab omkring oplevelsen. Der blev spist, smagt hygget og snakket og lyttet intenst, når kokken introducerede maden.

Smagens Time er et velgørende arrangement med maden i centrum. Sådan skulle det også være i de historiske rammer, men vi tror på, at det alligevel er med til at åbne historien, museet og ikke mindst slottet op for børn og unge, der gennem en anderledes oplevelse i riddersalen får et andet ejerskab til og bliver mere fortrolige med deres slot og dets historie. Både børn og slot strålede i hvert fald denne aften. 

Menuen bestod af:

Forret: Persille-røget svinemørbrad, persillecreme og syltet græskar.

Hovedret: Marineret oksefilet med svampesauce, bagt kartoffelmos og gulerodspuré

Dessert: Rygeost med kiks og chokolade.

Det sker på museet

Foredrag, markeder, udstillinger, koncerter og meget mere. 

Se kalender her

Nyheder

Intet går til spilde
22. marts 2019
Nyborg Slot

Kuglepenne og vinpropper med historie og sjæl

Det skjulte velfærdspotentiale
21. marts 2019
Nyborg Slot

Ny viden om volden ved Nørrevoldgade
22. februar 2019
Nyborg Slot

Middelalderens vold om Nyborg ligger tre meter under jorden i Nørrevoldgade.

Borgmestergården starter sæsonen
22. februar 2019
Nyborg Slot

Borgmestergården skyder sæsonen i gang den 1. marts.